Päivä maalla Wanhassa Liesniemessä

Vaihtoehto A:   Mehiläisiin tutustuminen

Oletko miettinyt miltä tuntuu, kun mehiläinen istahtaa kädelle?

Oletko miettinyt miltä mehiläispesä näyttää sisältä?

Oletko arvuutellut miltä mehiläispesä tuoksuu?

Oletko kuvitellut kielelläsi tuoreen hunajan maun?

Oletko pohtinut, uskaltaisitko olla lähellä tuhansia pistäviä lentäviä hyönteisiä?

Oletko leikkinyt ajatuksella hankkia oma mehiläispesä?

Jos vastaus yhteen tai useampaan kysymykseen oli myöntävä, voit tulla tutustumaan mehiläisiin, niiden hoitoon ja tunnelmaan pesän ympärillä turvallisesti ja ohjatusti. Järjestämme tilauksesta tutustumiskierroksia mehiläispesän maailmaan. Kierrokset varataan etukäteen numerosta 040-8295105, ja ne toteutuvat säävarauksella. Sadesäällä emme ymmärrettävästi vieraile kenenkään kodissa katon kautta. Kierroksen hinta 1–4 henkilölle on 65 €/tunti. Kierrokseen kuuluu pesävierailu, 450 g hunajapurkki ja perehdytys mehiläisten ajatustoimintaan.

Ajatustoiminnasta voidaan perustellusti puhua, sillä tuoreen tutkimuksen mukaan mehiläiset pystyvät mm. erottamaan parilliset ja parittomat luvut toisistaan. Suojavarusteisiin pukeutumiseen kuluu seurueen koosta riippuen 5-15min. Kierroksia voidaan järjestää toukokuun alun ja elokuun 20. päivän välillä. Mikäli innostut mehiläisistä niin paljon, että päätät ottaa oman yhdyskunnan, suosittelemme aloittamaan harrastuksen kurssin tai omatoimisen kirjallisen opiskelun pohjalta. Myös pidempi aikaiset tutoroinnit ovat mahdollisia.

 

Vaihtoehto B; ”Ei tart tehrä mittä”

Istut päärynäpuiden alla, juuri leikatulla ruohikolla, mehiläisiä pörrää läheisen apilaniityn kukkasissa….on kesä.

Jos tulet mansikka-aikaan meille, voit suunnata kulkusi mansikkamaalle (joiden riviväleissä kasvaa apilaa ja heinää), ja poimia mansikoita jotka ovat kasvatettuja luomusäännösten mukaan. Mansikoissa maistuu kesä ja kesän avomaan auringon niihin tuottama sokeri.

Aitoja makuja. Poimittuasi mansikoita voit käydä juomassa kupposen kahvia tai vaikka mukillisen virvoitusjuomaa kesäisessä puutarhakahvilassamme, ja syödä vaikkapa jäätelöt terassilla.

Jos on oikein helteinen ilma, niin tutustumiskierros keskiaikaisen 1500-luvun kivikartanon holvikellariin jäähdyttää mukavasti.

Vaihtoehto C: Retki keskiaikaan.

Kuva yllä ja alla  Liesniemen Keskiaikamarkkinoilta 23.7. 2017 (ryhmän Tulta ja Tarinaa esitys)

 

Jos tilan menneisyys ja tarinat keskiajan mahtivaikuttajista, joita Liesniemessä on asustellut, kiinnostaa, voit tilata lyhyen ”aikamatkan” keskiaikaan. Loikka keskiaikaisen kartanolinnan holvikellariin. Kellari on viimeinen säilynyt jäänne Horn-suvun 1500-luvulla Liesniemeen rakennuttamasta kartanolinnasta. Esityksessä kuulemmme keitä Liesniemessä asui ja vaikutti tuohon aikaan, ja millaiselta täällä on silloin mahdollisesti näyttänyt.  Esittelyn kesto noin puoli tuntia.. Sovittava etukäteen numerosta  040-8295105. Tarvittaessa voidaan järjestää kahvitus eri vaihtoehdoilla myös kellarissa.

 

Kaikkea näitä ja paljon muutakin voit nähdä ja kokea matkaamalla Sauvoon meille Wanhaan Liesniemeen, päiväksi maalle. Etenkin mansikka-aikana on kesä parhaimmillaan,

Voit myös yhdistää päivääsi maalla Sauvossa retkiä ja elämyksiä (niin kulinaristisia kuin seikkailuja)  muilta elämysten ja palvelujen tarjoajilta. Katso mitä Sauvossa on tarjolla Raitti 181 ry:n www-sivuilta (sekä Facesta että Instagrammista myös, Raitti 181 hakusanalla). Raitin www-sivuille pääset tästä linkistä.

Joulunalusaikaan voit tulla ostamaan joulukuusen koko perheen voimin kuusisafarillemme, jossa voit itse valita joulukuusen hoidetusta kuusentaimikosta. Samalla keitämme nokipannukaffet nuotiolla ja paistamme makkaraa.

 

Tervetuloa meille Sauvoon, päiväksi maalle, kokemaan aitoja makuja ja kokemuksia. Soita ja sovi retkestä Wanhaan Liesniemeen ( 040-8295105 tai 0400 595 547). Tehdään päivästänne ainutkertainen ja mieleenpainuva.