Wanhan Liesniemen Ruokareseptejä syksyn herkkuihin:
Ruokavinkkejä syksyyn

Maissivinkit

Tarvitset tuoreita maissintähkiä, joissa on kuoret edelleen paikoillaan. Älä kuori tähkiä, vaan pidä kuoret päällä. Laita grilli lämpimäksi.
Grillaa tähkiä grillillä, välillä kääntäen niitä, että ne mustuvat kevyen tasaisesti pinnasta joka puolelta tähkää.
Kun maissit ovat kuoristaan pinnalta tummuneet, ota ne pois grillistä ja kuori. Huomaat kuinka maissin sisältämä sokeri on tirissyt pintaan, ja herkutteluhetki voi alkaa. Maissien kanssa voit tarjota lisäksi vaikkapa  lohkoperunia (paista ne uunissa pellillä n. 45 min) , ja  hyvää liharuokaa, esim. kyljyksiä tai vaikkapa rimpsuluita.

Toinen hyvä tapa laittaa maissia on keittää tähkät:

Keittämistä varten kuori maissit, laita ne kattilaan, jonne olet lisännyt veden joukkoon yhden teelusikallisen verran suolaa.

Keitä n. 10 minuuttia. Muut tarjoiltavat maissien kanssa kuten edellä (oman maun mukaan toki).

Herkkuja kurpitsasta:

Ota iso Halloween-kurpitsa. Halkaise se kahtia, ja kaiverra sisus pois.
Halkaistuista kurpitsan puolikkaista saat kaksi astiaa. Laita molempiin makusi ja mieltymyksesi mukaan jauhelihaa, valkosipulia, sipulia, porkkanaa, lanttua, kaalia, ja vaikkapa kaivertamasi kurpitsaa paloina (tai vaikka kesäkurpitsaa). Mausteita oman maun mukaan, esim. yrttejä kuten korianteria, persiliaa, tilliä, jne.
Hauduta uunissa n. 1.5- 2 tuntia 175 asteessa.
Tarjoile sellaisenaan kurpitsan puolikkaassa pöytään. Kurpitsa toimii kattilana tai patana tässä tapauksessa.