Liesniemessä järjestetään  kesällä taas jälleen Liesniemen Keskiaikamarkkinat. Tapatuma tulee olemaan kaksipäiväinen, välissä iltaohjelmaa. Tapahtuman ajankohtana on la 21.7. ja su 22.7.

Lauantaina 21.7. markkinat alkavat kello 15, ja päättyvät kello 20.

Lauantaina 21.7. Kello 21 alkaa erikseen iltaohjelma johon on tulossa mm. musiikkia ja näytelmä. Myös keskiaikainen pitopöytä katetaan illaksi.

Sunnuntaina 22.7. markkinat alkavat kello 10 ja päättyvät klo 15.

Markkinoilla tulee olemaan monen eri alan käsityöläisiä työnäytöksineen. Markkinoilla on musiikkia keskiajan tyyliin 4-henkisen leikariryhmä Tulikoiran esittämänä pitkin päivää sekä lauantaina ja sunnuntaina.

Luvassa on mm. säkkipillin soittoa ja muuta keskiajan tyyliin esitettyä musiikkia.

Lauantain iltaohjelmassa on mm. keskiaikainen pitopöytä (varattava etukäteen) sekä Tulikoiran esittämää keskiajan henkeen esitetty näytelmä.

Sunnuntaina on myös  tiedossa myös huimaa akrobatiaa ja sirkustemppuja Sirkuskunnan Leikarien esittämänä .

Sirkuskunnan Leikarit (yllä)

Markkinoiden ohjelmaa päivitetään/lisätään sitä mukaa kun se eri esittäjät varmistavat osallistumisensa.

Lapsille tulee olemaan erikseen omaa heille suunniteltua ohjelmaa niin lauantaina kuin sunnuntaina. Myös erilaisia kotieläimiä tulee olemaan nähtävänä aitauksissaan.  Lasten ohjelmaa täydennetään näille sivuille sitä mukaa kun se varmistuu.

Tapahtumassa ei kenenkään tarvitse olla myöskää nälissään, sillä ruokana tulee olemaan  myynnissä annoksia keskiajan tyyliin, ja iltaohjelmassa on luvassa keskiaikainen pitopöytä (erikseen ostettava illalliskortti).

Alueelle tulee olemaan pääsymaksu (päivälippu, lippu iltaohjelmaan tai yhdistelmä molempiin).  Päivälipun hinta yhdelle päivälle tulee olemaan alkaen 5 euroa. Muiden lippujen (perhelippu, yhdistelmälippu la & su, iltaohjelmalippu jne.) hinnat  ilmoitetaan kevään aikana.

Myyjien ilmoittautumisia ja myyntipaikkavarauksia markkinoille otetaan vastaan: seppo@wanhaliesniemi.fi (Seppo 0400 595 547) tai info@grelsbole.fi (Miia 044 5330701).

.

(Clip art-kuvat Open Clip Art:ilta)

Alla Liesniemen keskiaikaisen kivilinnan rappukäytävä, joka johtaa holvikellariin. Tuosta 1500-luvun kivikartanosta ei ole enää muuta suurempaa säilynyttä osaa kuin kellari. Kellarin esittelykierroksilla kuullaan Liesniemen kartanon tarina, ja se mihin mahdollisesti katosi 1800-luvulla.

Alla kuvia viime vuoden tapahtumasta (lisää kuvia linkistä täältä ).

Alla videoita 2017 tapahtumasta:

Liesniemen Keskiaikamarkkinoilta 2017 

Tunnelmia markkinoilta